Наричат ​​го злато в чаша: Рецепта за напитка от преди 2000 години, ще Ви разсъни по-добре от кафето и ще засили имунитета Ви

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Наричат ​​го злато в чаша: Рецепта за напитка от преди 2000 години, ще Ви разсъни по-добре от кафето и ще засили имунитета Ви
9914
Наричат ​​го злато в чаша: Рецепта за напитка от преди 2000 години, ще Ви разсъни по-добре от кафето и ще засили имунитета Ви

Ако търсите напитка, която ще Ви събуди по-добре от кафето, ще подобри здравето Ви по-добре от зеления чай и ще засили имунитета Ви, тогава тази стара рецепта от преди 2000 години ще Ви помогне в това. Нарича се комбуча , здравословна, вкусна е и бързо се прави.

Всичко, което ви е необходимо, за да си приговите комбуча у дома, е 6 с.л.

чай, 6 ч.ч. вода, 1 ч.ч. захар, и разбира се, гъба-майка. Може да използвате черен или зелен чай, или комбинация от двете, насипен и в никакъв случай от пакетчета. Особено важно е чаят да съдържа кофеин, тъй като комбуча се храни с него (накрая това снижава количеството му в получената напитка). Билковите чайове и “Earl Grey” не са подходящи за развъждането на комбуча. Избягвайте също чешмяната вода – тя съдържа хлор, който може да увреди културата. Пречистената, дестилираната или изворната вода са най-добрият избор. Захарта е главният енергиен източник на комбуча по време на ферментацята. Използвайте органична бяла захар. (Ако използвате зелен чай, сложете кафява). В процеса на усвояване на захарта, се отделят органични киселини и въглероден диоксид, които осигуряват характерния стипчив газиран вкус на комбуча. Колкото по-дълго я отглеждате, толкова по-ниско ще е крайното съдържание на захар в получената напитка.

Стъпка по стъпка:

1. Сварявате чая, прецеждате го и прибавяте захарта.
2. Поставяте гъбата в достатъчно широк и дълбок съд и заливате с охладения и подсладен чай.

3. Покривате съда с кърпа (с достатъчно пореста структура, за да може гъбата да диша) и го пристягате с ластик – това предпазва да не влизат други микроорганизми или насекоми, както и да не започне процес на кондензация. Оставяте на сухо, хладно и тъмно място за около 1 седмица.

4. На втората седмица вече ще видите бълбукащите мехурчета и оформилата се нова гъба отгоре. Отделяте гъбите и наливате течността в бутилки, които затваряте добре. Поставяте ги на място с температура, малко по-висока от стайната (например, точно пред вратата на хладилника), за да се газират допълнително.

5. След няколко дни може да прехвърлите бутилките в хладилника – вече са готови за консумация. От останалите гъби може да продължите да правите нов тоник.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft