Не минава празник без него: уникалното ми пиленце по гръцки! Режеш, киснеш, а после то се готви буквално само!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не минава празник без него: уникалното ми пиленце по гръцки! Режеш, киснеш, а после то се готви буквално само!
Не минава празник без него: уникалното ми пиленце по гръцки! Режеш, киснеш, а после то се готви...
188474
Не минава празник без него: уникалното ми пиленце по гръцки! Режеш, киснеш, а после то се готви буквално само!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пиле - едва ли мислите, че може да ви изненадаме с нещо! Но днес имаме нещо по-специално: мариновано сочно пиле по гръцки .

пиле по гръцки

Потомците на Омир знаят много за готвенето!  Маринатата е на базата на кисело мляко , сок от лимон и билки - тя прави обичайните пилешки бутчета истински деликатес . Между другото, бутчетата  могат да бъдат заменени и с друга част на пилето.

Пилешки бутчета, печени на фурна по гръцки

СЪСТАВКИ:

ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Пригответе  гръцката марината за пилешкото . Смесете зехтина с киселото мляко, добавете счукан чесън, черен пипер, сол, риган, лимонов сок и лимоновите кори. Разбъркайте, добавете ситно нарязан магданоз.
    пиле по гръцки
  2. В закопчаващ се плик сложете бутчетата и изсипете маринатата. Затворете плътно и масажирайте месото, така че всяка част да е напоена с марината. Оставете плика в хладилника за няколко часа, за предпочитане през нощта.
    пиле по гръцки
  3. Загрейте фурната до 190 градуса. Поставете месото с маринатата в огнеупорен съд, покрийте с фолио и печете 30 минути, след това махнете фолиото и допечете до красива златисто-кафява коричка.
    пиле по гръцки

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft