Не мога да си изкривя душата - снахата ме шашна с този сладкиш! Не стига, че вкусно, ами го...
19 Декември 2016
626587
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Днешният стърган сладкиш е изумително лесен и изумително вкусен ! Състои се от меко и крехко маслено тесто , ароматен конфитюр , а за разкош може да добавите и шепа орехи !
Съставки:
2,5 чаши брашно
1 яйце
1 ч.л.
бакпулвер
1/2 ч.л. захар
2 с.л. майонеза
1 ч.л. лимонов сок
конфитюр от касис или друг кисел плод
Приготвяне:
- Смесете брашното с бакпулвера. Пресейте сместа в купа. Настържете маргарина/маслото на ренде в брашното. Можете да го поставите предварително във фризера. Стрийте тестото на трохи.
- Смесете яйцето със захарта. Добавете лимоновия сок и майонезата. Разбъркайте.
- Добавете яйчената смес в трохите. Замесете тесто. Разделете го на две части, едната да е малко по-малка. По-малката обвийте във фолио и я пъхнете във фризера за известно време.
- Разточете голямото парче тесто на кора с раземера на тавичката и я прехвърлете вътре върху намазана с масло хартия за печене.
- Нанесете слой от любимото сладко.
- По-малката част от тестото настържете отгоре върху плънката.
- Загрейте фурната на 200 градуса. Печете сладкиша около 25 минути. Пече се до златисто-кафяво.
- Извадете и нарежете на ромбове или форми по желание.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари