Не обичах особено патладжани, а сега ги обожавам! Тази рецепта промени всичко: Леко пикантни, идеални с чашка бяло вино!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не обичах особено патладжани, а сега ги обожавам! Тази рецепта промени всичко: Леко пикантни, идеални с чашка бяло вино!
Не обичах особено патладжани, а сега ги обожавам! Тази рецепта промени всичко: Леко пикантни,...
1140886
Не обичах особено патладжани, а сега ги обожавам! Тази рецепта промени всичко: Леко пикантни, идеални с чашка бяло вино!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има безброй методи за приготвянето им. Днес ви ги предлагаме леко пикантни и идеални като мезе за летните жеги. Непременно опитайте!

Продукти:

3 патладжана

2 с.л.

олио

4 с.л. чили сос

2 с.л. лимонов сок

2 скилидки чесън

1 връзка кориандър

сол на вкус

Приготвяне:

  1. Поставете тънко нарязаните патладжани в подсолена вода за 20 минути, за да си пуснат горчивината. Изплакнете и подсушете с хартиени кърпи.
  2. Изпържете патладжаните в 1 с.л. олио. Желателно е в тиган с незалепващо покритие.
  3. В тенджера смесете останалото олио, лимоновия сок и чили соса. Ако нямате последната съставка, просто добавете доматеното пюре, смесено с малко оцет, канела и черен пипер.
  4. Сложете сместа на огъня, кипнете, но без да варите дълго, и добавете чесъна, минат през преса.
  5. Сложете патладжаните в сместа и ги извадете след 2 минути.
  6. Подредете патладжаните върху подходяща чиния. Поръсете със ситно нарязан кориандър или магданоз.
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft