Не обичах особено патладжани, а сега ги обожавам! Тази рецепта промени всичко: Леко пикантни,...
17 Август 2016
1140886
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Има безброй методи за приготвянето им. Днес ви ги предлагаме леко пикантни и идеални като мезе за летните жеги. Непременно опитайте!
Продукти:
2 с.л.
олио
4 с.л. чили сос
2 с.л. лимонов сок
2 скилидки чесън
1 връзка кориандър
сол на вкус
Приготвяне:
- Поставете тънко нарязаните патладжани в подсолена вода за 20 минути, за да си пуснат горчивината. Изплакнете и подсушете с хартиени кърпи.
- Изпържете патладжаните в 1 с.л. олио. Желателно е в тиган с незалепващо покритие.
- В тенджера смесете останалото олио, лимоновия сок и чили соса. Ако нямате последната съставка, просто добавете доматеното пюре, смесено с малко оцет, канела и черен пипер.
- Сложете сместа на огъня, кипнете, но без да варите дълго, и добавете чесъна, минат през преса.
- Сложете патладжаните в сместа и ги извадете след 2 минути.
- Подредете патладжаните върху подходяща чиния. Поръсете със ситно нарязан кориандър или магданоз.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари