Не се лишавайте от сладичко по време на пости: Постна бисквитена торта с шоколадов пудинг

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Не се лишавайте от сладичко по време на пости: Постна бисквитена торта с шоколадов пудинг
Не се лишавайте от сладичко по време на пости: Постна бисквитена торта с шоколадов пудинг
admin
Добавена от: admin
20567
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Блат:
250 гр. захар
250 гр. соево мляко с вкус на ванилия
1 ванилена захар или друг аромат по желание
1 бакпулвер
10 супени лъжици олио
250 гр. брашно
Крем:
1 л соево мляко с вкус на ванилия
3 пудинга с вкус на шоколад
10-12 супени лъжици захар
Освен това:
3 банана
100 гр. шоколад за готвене (черен, постен)
3 супени лъжици олио
1 чашка соево мляко за напояване на блата

Днешното предложение ще зарадва всички, които по време на пости се лишават от любимите десерти с крем. А ако ви кажем, че не е необходимо? Ето постен вариант на любимата на всички бисквитена торта с шоколадов крем:

За блата: 
Намажете тавичка (25х30 см) с олио и я поръсете с малко брашно. 
Включете фурната да се загрява на 180 градуса. 
Смесете брашното и бакпулвера и ги пресейте заедно. 
В купа сложете захарта, млякото от соя, олиото и ваниловата захар, и с лъжица или тел объркайте, докато се разтопи захарта. Накрая добавете брашното с бакпулвера на 2-3 пъти и хубаво разбъркайте, докато сместа се изравни и стане без бучки. 
Изсипете тестото в тавата и печете в топла фурна около 25-30 мин. 
Изпечения блат оставете да изстине.

Разтопете шоколада с олиото на водна баня, а бананите нарежете на парченца (може по-дебели или по-тънки).

Напоете блата с млякото (за да бъде по-сочен) и го залейте с разтопения шоколад. Веднага отгоре подредете бананите един до друг и оставете сладкиша в хладилника да стегне.

Когато блатът е добре охладен, пригответе пудинга: 
В част от млякото разтворете пакетчетата пудинг със захарта, а останалото мляко поставете на котлона да заври. След това добавете разтворения пудинг и при непрекъснато разбъркване варете 2-3 минути, за да се сгъсти. 
Готовия топъл крем излейте върху бананите. 
Покрийте тортата с фолио и я оставете да изстине напълно - първо на стайна температура, а след това малко в хладилник. 
Отгоре я украсете я със захарни пръчици или кокос.

Идея: за рецептата може да използвате всякакъв друг вид постно мляко - кокосово, оризово и пр. А може да я приготвите и с обикновено мляко, ако не спазвате постите - изборът е ваш!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft