Неаполитанска маслена пита с плънка от жито

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Неаполитанска маслена пита с плънка от жито
Неаполитанска маслена пита с плънка от жито
admin
Добавена от: admin
15487
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За плънката:
300 г жито
250 мл прясно мляко
500 г извара
1 с.л. масло
1 ч.л. сол
450 г захар
4 бр. яйца
2 бр. жълтъци
1 ванилия
кора от 1 портокал
За тестото:
600-700 г брашно
200 г захар
200 г масло
3 бр. яйца
1 ч.л. сода
1 с.л. оцет и настъргана кора на 1 портокал

За крема: житото се вари с прясно мляко, докато напълно се поеме от житото. Разбиват се белтъците на гъста пяна с щипка сол. В друга купа се слага свареното и охладено жито. Прибавя се изварата (предварително пасирана), захарта, един жълтък и портокаловите корички. Продуктите се разбъркват и се прибавя още един жълтък. Така, един по един и останалите. Накрая се слагат и разбитите белтъци и се разбива отново.
За тестото: Брашното се пресява. Прави се кладенче и се слагат жълтъците, размекнато масло, захар, сол и сода, угасена в оцета. Тестото се меси, докато престане да лепне. Втасва 15-20 минути. В тава помазана с масло и набрашнено дъно се слага разточеното тесто, като преди това сме отделили едно парче за украсата. Тестото се натиска хубаво по дъното и стените. Изсипва се плънката и украсявате повърхността с ленти от тестото, което сме заделили.
Загрейте фурната до 200 С и печете около 1 час, като се завърта формата от време на време. Посипва се с пудра захар и се оставя да се охлади на стайна температура. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft