Едноседмична балансирана диета с разделно хранене

вход през zajenata.bg
61017
Понеделник меню Вторник меню Сряда меню Четвъртък меню Петък меню Събота меню Неделя меню

Неделя меню

7 ч. – билков чай.
10 ч. – пресни сезонни сочни плодове или прясно приготвен сок.

 

ОБЯД


Салата
2 – 3 моркова
½ средна глава алабаш
1 връзка магданоз
2 – 3 стърка босилек
1 супена лъжица растително масло (зехтин или олио)
1 супена лъжица лимонов сок или ябълков оцет
Морковите се измиват и се настъргват на средно ренде, към тях се прибавя настърганият алабаш. Поливат се със зехтина и лимоновия сок и се гарнират с магданоза и босилека.
Варено яйце или парче соев кашкавал.

ВЕЧЕРЯ

Салата от домати, орехи и чесън
300 г домати
1 глава лук
2 супени лъжици зехтин или олио
4 – 5 скилидки чесън
4 – 5 стърка магданоз
Доматите се нарязват на кръгчета. Подреждат се в плато или в отделни чинии. Подправят се с растително масло и се поръсват с нарязания лук, счуканите орехи, чесъна и магданоза.


Зеленчуци на пара
2 млади тиквички (около ½ кг)
2 – 3 зелени чушки
3 средно големи моркова
250 г картофи
30 г олио или зехтин
1 връзка магданоз
1 лимон
Зеленчуците се нареждат в тенджера върху решетка, под която има малко вода, или направо във врящата вода, ако нямате решетка. Захлупват се, задушават се на тих огън до омекване. Нарязват се и се подреждат в плато, заливат се със зехтин и с остатъка от водата, в която са се задушавали, украсяват се с нарязания на ситно магданоз и с резенчета лимон.
 

1
2 3 4 5 6 7
Диети и отслабване
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft