Нежен ябълков сладкиш с канела и сочна сърцевина

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Нежен ябълков сладкиш с канела и сочна сърцевина
Нежен ябълков сладкиш с канела и сочна сърцевина
admin
Добавена от: admin
14652
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

125 гр. масло
50 гр. захар
1 чаена лъжичка ванилова захар
150 гр. брашно
Плънка:
1 - 2 ябълки
канела
едра захар за поръсване

1. Смесете в купа мекото масло, захарта, ванилената захар и брашното. С ръка бавно замесете тесто. 
2. Поставете го в хладилник за 30 мин. 
3. Разделете студеното тесто на 2 части. Всяка част разточете между 2 листа хартия за печене (намазнени и набрашнени) на правоъгълник. Поставете едната кора върху тава, покрита с хартия за печене. 
3. Обелете ябълките и ги нарежете на парчета по желание. Подредете ги върху кората, поръсете с канела и захар. 
4. Разточете втората част от тестото също между 2 намазнени листа хартия за печене и поставете кората върху ябълките и първата кора. Притиснете по страните с пръсти. 
5. Намажете с разбито яйце и поръсете с едра захар. 
6. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса 20 минути. 
7. Нарежете охладения сладкиш и го оставете да изстине.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft