Нежна торта с бисквитени топчета: толкова вкусна не сте яли!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Нежна торта с бисквитени топчета: толкова вкусна не сте яли!
Нежна торта с бисквитени топчета: толкова вкусна не сте яли!
admin
Добавена от: admin
11702
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата: 
белтъка 

жълтъка 

100 гр. захар 

30 гр. счукани орехи 

30 гр. брашно 

5 гр. бакпулвер
 

За крема: 

1 л прясно мляко 

пудинга ванилия 

3 супени лъжици брашно 

250 гр. захар 

250 гр. масло или маргарин
 

За бисквитените топчета: 

200 гр. счукани бисквити 

200 гр. счукани орехи 

около 100 мл портокалов сок 

20 гр. какао на прах 

100 гр. масло или маргарин

За шоколадовия ганаш: 

100 гр. шоколад 

200 мл сметана

Първо пригответе тестото за блатовете. В дълбок съд сложете белтъците и захарта, и разбийте на гъст сняг. Добавете жълтъците, смлените орехи, брашното и бакпулвера. Хубаво разбийте и изсипете сместа в кръгла тортена форма с диаметър 28 см, на дъното на която сте поставили хартия за печене.

Сложете блата да се пече в предварително загрята фурна на 160 градуса около 50 минути.

нежна торта с бисквитени топчета

Изпечения блат оставете да се охлади и след това разрежете наполовина по дължина.

За крема отделете малко от млякото, а останалото мляко заедно със захарта сложете да заври. В млякото, което сте отделили, поставете пудинга и брашното, и хубаво разбъркайте, за да няма бучки. Когато заври млякото, добавете към него бавно сместа с пудинга и бърайте, докато се сгъсти. Оставете крема се да се охлади и добавете разбитото масло или маргарин.

За бисквитените топчета разтопете маслото или маргарина, и добавете сока от портокал, смлените орехи, какаото на прах и смлените бисквити. Хубаво разбъркайте сместа с ръка, докато стане еднородна. От нея оформете топки с големината на орех. Трябва да получите около 43 топки.

нежна торта с бисквитени топчета 1

За ганаша загрейте сметаната (внимавайте да не кипне). Добавете шоколада, натрошен на парчета, и разбъркайте, докато се разтопи. Оставете сместа да се охлади.

Започнете с подреждане на тортата. В чиния поставете едната кора и отгоре равномерно нанесете половината от крема. След това поставете втората кора и нанесете останалата част от крем. Над крема равномерно нанесете охладения ганаш.

нежна торта с бисквитени топчета 2

Украсете тортата по желание с разбита сметана, а наоколо - със смлени бисквити.

нежна торта с бисквитени топчета 3

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft