Немски козунак

вход през zajenata.bg
Немски козунак
admin
Добавена от: admin
27434
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

150 г краве масло
250 г захар
6 жълтъка
1 кг брашно
1/2 л прясно мляко
6 белтъка
40 г мая за козунак
1 чаша нарязани бадеми
50 гр. стафиди
галета
щипка сол
2 ванилии

Маята се размива с малко от прясното мляко и 1 лъжичка захар. В дълбок съд се слага маслото и се разбива с миксер на пяна. Прибавят се захарта и един след друг жълтъците, като се бърка непрекъснато. Добавят се маята и брашното и като се разбърква добре, се прибавят млякото, солта и ванилиите. Тестото се меси с миксер, докато започне да се отделя от съда. Отделно се разбиват белтъците на гъст сняг и се прибавят към тестото. Най-накрая се прибавят предварително накиснатите в топла вода или коняк стафиди. Разбърква се леко и се разпределя в две форми за козунак, предварително намазани с масло и наръсени с галета. Оставят се за 2 — 3 ч да се вдигнат и се наръсват с нарязаните бадеми. Пекат се в умерена фурна. Опечените козунаци се изваждат от формите да изстинат и отгоре се наръсват с пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft