Неустоимо сочни и вкусни: Патладжанени лодки, пълнени с пилешко месце и разтопен кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Неустоимо сочни и вкусни: Патладжанени лодки, пълнени с пилешко месце и разтопен кашкавал
Неустоимо сочни и вкусни: Патладжанени лодки, пълнени с пилешко месце и разтопен кашкавал
admin
Добавена от: admin
37973
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


4 патладжана

1/2 кг пилешко месо - бутче

1 чаена лъжичка горчица

1 глава лук

4 големи картофа

200 гр. кашкавал

на вкус - сол, черен пипер, Вегета, магданоз
 


Сварете пилешкото месо.

Нарежете патладжаните наполовина и ги издълбайте, след което ги поставете във вода, в която сте сложили малко сол и захар. Оставете ги да престоят малко (за да се отдели горчивия сок).

В тиган с малко олио сложете да се пържи нарязаният лук.

Вземете извадената среда от патладжана, с ръка я натиснете, за да се отцеди от водата, след което я нарежете на кубчета и я добавете при лука да се запържи. Щом се изпържи, добавете свареното, обезкостено и нарязано месо, горчицата, след което запържете още малко, за да остане на мазнина. Отстранете от огъня и подправете на вкус. 
От сварените картофи пригответе пюре по предпочитания от вас начин. 
Леко изстискайте извадените от водата патладжани, подсушете и съвсем за кратко ги запържете леко в съвсем малко олио.

Всяка половинка патладжан напълнете със сместа от месо, върху пилешкото разпределете от приготвеното пюре, поръсете с настърган кашкавал.

Подредете в тавичка и пъхнете в предварително загрята фурна да се запече толкова, колкото е необходимо да се разтопи кашкавалът.

пълнени патладжанени лодки с пилешко и кашкавал
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft