Нещо хрупкаво и с мнооого крем: сицилианска канола

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Нещо хрупкаво и с мнооого крем: сицилианска канола
Нещо хрупкаво и с мнооого крем: сицилианска канола
admin
Добавена от: admin
13327
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За фунийките:
250 гр. брашно
30 гр. пудра захар
50 гр. свинска мас + още малко за пърженето
1 ч.л. какао
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. канела
1 яйце + 1 за намазване
30 мл. оцет
30 мл. Марсала или друго десертно вино
Крем:
750 гр. сирене Рикота
5 супени лъжици пудра захар
50 гр. шоколад
1 малка лъжица ванилова есенция или ванилова захар на прах
Допълнително:
100 гр. шоколад
ядки, бонбони и др.

Традиционен сицилиански десерт, вкусен, с ронлива и хрупкава коричка, и мек и богат крем. Ако ви звучи вкусно, непременно опитайте:

За фунийките:
1. В един съд се поставят брашното, захарта, свинската мас, какаото, солта, канелата и яйцето, и всичко се обърква добре. 
2. В така приготвената смес се добавят оцетът и виното, и се замесва твърдо тесто. 
3. Приготвеното тесто се завива във фолио и се оставя в хладилник за 1 час. 
4. Готовото тесто се разточва много тънко и се нарязва на кръгове с формичка. 
5. Всяко кръгче се завива около специална цилиндрична формичка, а ако нямате такава, може да си ги направите от алуминиево фолио. Двата края на тръбичките леко се припокриват и се залепват с яйце. 
6. Приготвените фунийки се пържат в предварително загрята свинска мас. 
7. Канолите се поставят в загрятата мазнина с шева надолу, за да не се отворят.

Крем:
1. В купа се поставят Рикотата, пудрата захар, ситно нарязания шоколад и ваниловия екстракт. Разбиват се добре, така че да се получи хомогенна маса. 
2. Шоколадът се разтопява и двата края на канолите се потапят в него, след което се овалват в смлени ядки (или счукани бонбони). 
3. Така приготвените тръбички рапица се пълнят с крема, поръсват се с пудра захар и са готови за консумация.

италианска канола

италианска канола 1

Забележка:
След като се напълнят, канолите се поднасят незабавно, ако искате да се хрупкави, или се оставят поне 2-3 часа с крема, ако искате да са мекички.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft