Никога не го бях яла, а сега постоянно го правя! Влюбих се в него благодарение на тайната му...
1 Септември 2016
536150
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ако искате да поглезите семейството си, то това е рецептата! Този пай с пиле и кашкавал ще бъде чест гостенин на трапезата ви, а вашите гости със сигурност ще молят за допълнително.
Пай с пиле на фурна
СЪСТАВКИ:
- 300 гр. пилешко филе
- 50 гр. брашно
- 2 яйца
- 150 гр.
прясно мляко
50 гр. кашкавал
1 малка тиквичка
1/2 ч.л. бакпулвер
подправки ( черен пипер , риган , смес от билки )
сол
ПРИГОТВЯНЕ:
- Сварете пилешкото филе, охладете го и го нарежете ситно. Настържете кашкавала.
- Разбийте яйцата с млякото и солта. Добавете брашното, бакпулвера и подправките, за да се случи не е много гъсто тесто.
- Добавете пилешкото в тестото, заедно с кашкавала. Разбъркайте добре и прехвърлете сместа в тавичка.
- Нарежете тиквичката на филийки и ги подредете върху пая.
- Пъхнете във фурната за 35-40 минути на 200 градуса и печете до златисто-кафяво.
Хубавото на този пай е, че той е с ниско съдържание на калории и с право може да се смята за диетичен.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари