Пухкави бабини курабийки рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Обикновени курабийки рецепта
5327154

Обикновени курабийки рецепта

1. 4 яйца
2. 1 чаена чаша кисело мляко
3. 1 чаена чаша захар
4. ¾ чаена чаша олио
5. 1 чаена лъжица сода
6. 2 ванилии
7. брашно, колкото поеме до меко тесто (около ½ кг, или малко повече)

1.Пресявате брашното. Разбивате останалите продукти, добавяте малко по малко от брашното и разбивате с миксер / вилица. След като сместа се сгъсти достатъчно и вече не е възможно разбиването с миксер / вилица, трябва да започнете да месите тестото с ръце. Продължавате да добавяте брашно докато получите меко тесто, от което можете да оформите топчета.

2.От тестото оформяте топчета с големината на орех и поставяте в тава, върху хартия за печене. Имайте предвид, че обикновените курабии се надигат по време на печенето, затова е добре да оставите достатъчно място между тях. Намазвате курабийките с разбит жълтък и посипвате със захар. Може да ги поръсите и с орехи, или пък с нарязани на дребно сладко от портокалови корички например.

3.Печете обикновените домашни курабии в предварително загрята на 180 градуса фурна. Курабийките са готови, когато придобият леко златист цвят.

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft