Обожавам го! Откакто опростих рецептата, го ядем на поразия! Разбърквам, бухвам това-онова, пека...
2 Декември 2016
36928
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Вероятно няма човек, който да не го обича - пухкав омлет с румена коричка . Ако досега сте го правили на тиган , време е да опитате нещо ново: омлет на фурна . Става бързо, а може да нахрани цялото семейство, без да пържите и да чакате да стане всеки омлет поотделно.
Непременно опитайте:
Съставки:
10 яйца
1/2 л прясно мляко
3/4 ч.л. сол
70 гр. масло
черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Добавете яйцата в млякото. Поръсете със сол и черен пипер. Разбийте с вилица хубаво сместа.
- Вземете форма с високи страни, тъй като омлетът ще се надуе. Намажете я с 10 г масло. Изсипете яйчената смес вътре.
- Пъхнете формата във фурната, предварително загрята на 200 градуса. След половин час ще имате перфектния омлет! Основното нещо е да не отваряте вратата на фурната през първите 15 минути.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари