Обявиха списъкът с най- опасните храни причинители на рак. Помислете пак преди да ги консумирате следващия път

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Обявиха списъкът с най- опасните храни причинители на рак. Помислете пак преди да ги консумирате следващия път
825715
Обявиха списъкът с най- опасните храни причинители на рак. Помислете пак преди да ги консумирате следващия път

Някои продукти колкото и да ви изглеждат привлекателни и вкусни може сериозно да навредят на вашето здраве. Това не означава, че ще се разболеете, ако опитате, но по-добре е да ги избягвате колкото можете повече.

Според резултатите от едно направено изследване, с което са направени проучвания за потенциални токсини в храните, това са продуктите, които би трябвало да избягвате.

 

1. Преработено месо 

Саламите, шунката, кренвиши и бекон не само са пълни с нездравословни мазнини, но могат да съдържат до 400 на сто повече натрий и 50 на сто повече консерванти, отколкото червеното месо.

Това, което е по-страшно е, че съдържат много нитрати и нитрити, които се смятат за възможни причинители на няколко вида рак, а точно те са тези, които им дават хубавият цвят и мирис на тези продукти.


2. Маргарин

Тъй като маргаринът е направен от растителни мазнини и има по-малко холестерол и наситени мазнини, отколкото маслото, дълго се смяташе, че е по-здравословно от него. Но сега специалистите твърдят, че холестерола се вдига много, които се намират в маргарин и които блокират артериите. Трансмазнините както и наситените мазнини издигане нивото на холестерола в кръвта и увеличават риска от сърдечни заболявания.


3. Сода

На всички е известно, че колите са нездравословни. Само една кутийка кола съдържа около 10 супени лъжици захар. Когато въведете толкова захар, организмът започва да произвежда голямо количество инсулин и по този начин се дига много кръвната захар. Ако този процес се извършва по-често, може да заболеете от диабет и някои видове рак.


4. Бисквитки "без захар"

Дори и тези сладки, на които пише, че са "без захар" съдържат изкуствени подсладители.Храносмилателната система не е толкова добра в обработката на заместители на захарта. Ако прекалявайте с тези сладки може да получите сериозни болки и спазми в стомаха.


5. Хляб и бисквити с калиев бромат

Калиев броматот е химикал, който се добавя към някои бисквити и в някои видове хляб по време на печенето, независимо от това, че някои изследвания свързват с някои видове рак и е забранен в някои страни. Ако купувате опакован хляб или бисквити вижте добре етикета, който е залепен.


6. Пуканки в микровълнова

Сашетата в които се намират пуканките за приготвяне в микровълнова често съдържат химикал PFOS киселина, който влияе негативно на плодовитостта, работата на бъбреците и увеличава риска от рак.Тъй като на опаковката някои съставки не са посочени, би трябвало да избягвате всички видове пуканки, които са предназначени за подготовка в микровълнова. Освен това, някои пуканки съдържат трансмазнини и изкуствени аромати, които също са вредни.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft