Овчарска баница

вход през zajenata.bg
Овчарска баница
admin
Добавена от: admin
10886
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
600 гр. брашно
1 пакетче суха мая
1 чаена лъжичка сол
250-300 мл хладка вода
Други съставки:
300 гр. сирене (овче)
1 яйце
сусам за поръсване
1 кофичка овче кисело мляко (500 мл)
4-5 скилидки чесън
100 мл олио (около)

1. Замесва се тесто с хладката вода. Разделя се на 12 топки. Всяка топка се разточва леко в кръг с диаметър 15 см. Намазват се с олио 9 от кръговете. Останалите са за отгоре и не се мажат. 
2. Четири кръга се поставят един върху друг. Разточва се кора, която се пръска с олио, след което отгоре се поставя от сиренето и се навива на руло. Подреждат се в намаслена тава. Така се процедира и с другите две кори. Рулата се нарязват на квадратчета. Намазват се с разбити яйца и се поръсват със сусам. 
3. Пекат на 220 градуса, докато се зачервят. 
4. Баницата се изважда от фурната и се намазва с киселото мляко, в което сме разбъркали счуканата скилидка чесън. Връщаме се във фурната за около 5 минути.

Забележка:
Когато разточвате кора, тя трябва да бъде с диаметъра на тавата, в която ще печете. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft