Оле, лятото не е същото без това любимо мое изкушение. Мога да изям неограничено количество и никога не оставя да си сложа в буркан

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Оле, лятото не е същото без това любимо мое изкушение. Мога да изям неограничено количество и никога не оставя да си сложа в буркан
Оле, лятото не е същото без това любимо мое изкушение. Мога да изям неограничено количество и...
18972
Оле, лятото не е същото без това любимо мое изкушение. Мога да изям неограничено количество и никога не оставя да си сложа в буркан
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Патладжаненото кьопоолу има два начина за приготвяне: продължително и бързо. В първия случай е необходимо да го приготвяте дълго време, за да постигнете деликатната текстура и мек вкус.

Вместо да варите или пържите зеленчуците, ние ви предлагаме алтернативен вариант – да ги изпечете. Основното предимство е в ниското количество калории, а и от този вид сос няма да можете да се откъснете.

 

Съставки:
Патладжан – 2 броя
Орехи – 40 грама..
Чесън – 1 брой
Черен пипер на вкус
Сол на вкус

 

Приготвяне:
Надупчете патладжана с вилица на няколко места и го облечете с хартия за печене. Печете на 180 градуса за около половин час. Докато печете патладжана, натрошете ядките в блендер или в кафемелачка.

Извадете патладжаните от фурната и ги оставете в пакета за 5 минути. След това ги почистете, нарежете ги на парчета и ги смелете в блендер заедно с чесъна. Остава само да ги смесите с орехите и да ги сложете в хладилник. Малкото количество ядки смекчава острия вкус на патладжана. Понякога в патладжанената паста добавят няколко домата, по-рано запържени в тиган, но след това диетичността на кьопоолуто може да се загуби.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft