Оле майко, това е любимата ми манджичка, докато го има още на пазара ще си я правя всяка вечер, защото просто няма такава вкусотия

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Оле майко, това е любимата ми манджичка, докато го има още на пазара ще си я правя всяка вечер, защото просто няма такава вкусотия
Оле майко, това е любимата ми манджичка, докато го има още на пазара ще си я правя всяка вечер,...
562613
Оле майко, това е любимата ми манджичка, докато го има още на пазара ще си я правя всяка вечер, защото просто няма такава вкусотия
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Продукти

1 кг. патладжани

2 кафени чашки олио

250 г.

сирене

3-4 домата

7-8 скилидки чесън

2-3 яйца

1 чаена чаша прясно мляко

1/2 връзка магданоз

1 бурканче кисело мляко

млян черен пипер

сол

 

Начин на приготвяне

Патладжаните се почистват, измиват се и се нарязват на филии с дебелина 0,5 см. Посоляват се и се оставят да престоят около половин час. Отцеждат се и се изпържват в сгорещената мазнина. Нареждат се в тавичка на два реда, като първият ред се поръсва с настърганото сирене, предварително смесено с млян черен пипер на вкус и с част от ситно нарязания магданоз.

Върху втория ред патладжани се нарязват на кръгчета доматите.

Посолява се леко и се поръсва с другата част от магданоза.

Останалата от пърженото мазнина се излива равномерно върху ястието.

След това се залива с разбитите яйца и прясното мляко.

Пече се в силна фурна.

Поднася се с подлучено с чесън и кисело мляко.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft