Ометоха и трохите на кексчето! Как да не се радвам - ако бяха видели какво слагам вътре, нямаше...
20 Октомври 2016
42608
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Есенната кралица - тиквата е просто перфектната съставка за всички печива! Деликатен аромат, ярък цвят - магия ...
Все пак с добавянето ѝ трябва да се внимава: не всички ястия я приемат радушно. Но този кекс е нещо, в което се влюбваш от първото парче! Шоколад , ядки , канела само допълват нейния аромат и вкус.
Тиквен кекс
СЪСТАВКИ:
- 1 супена лъжица тиквено пюре
- 200 гр. брашно
- 2 яйца
- 100 гр. размекнато масло
- 150-200 гр.
захар
10-15 гр. ванилова захар
70-100 гр. тъмен шоколад
шепа нарязани орехи
1 ч.л. бакпулвер
0.5 ч.л. канела
ПРИГОТВЯНЕ:
- За да направите тиквеното пюре се нуждаете от около 0.5 кг тиква. Обелете, нарежете и подредете парчетата върху хартия за печене в тавичка. Печете тиквата, докато омекне (около 30 минути). Готовата тиква намачкайте с преса за картофи.
- Разбийте маслото с обикновената и ваниловата захар до бял крем. Продължавайки да разбивате, добавете яйцата едно по едно (настайна температура). Смесете пресятото брашно с бакпулвера и канелата, и постепенно го добавете с бъркане.
- Накрая добавете в тестото и тиквеното пюре, парчета шоколад и счукани орехи.
- Намажете формата за печене с масло и леко поръсете с брашно. Изсипете тестото във формата.
- Печете кекса 40-45 минути на 180 градуса. Готовността проверете със суха клечица.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари