Омръзнало ви е от тривиални рецепти? Тогава опитайте това: Фалшиви пилешки бутчета - чудно мезе за купон или за биричка с приятели

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Омръзнало ви е от тривиални рецепти? Тогава опитайте това: Фалшиви пилешки бутчета - чудно мезе за купон или за биричка с приятели
Омръзнало ви е от тривиални рецепти? Тогава опитайте това: Фалшиви пилешки бутчета - чудно мезе...
admin
Добавена от: admin
54693
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Омръзнало ви е от тривиални рецепти? Тогава опитайте това: Фалшиви пилешки бутчета - чудно мезе за купон или за биричка с приятели Предястия
Омръзнало ви е от тривиални рецепти? Тогава опитайте това: Фалшиви пилешки бутчета - чудно мезе за купон или за биричка с приятели
Добави в
Мойте Рецепти
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


За тестото:

200 мл кисело мляко

малко сол

1/2 чаена лъжичка сода

250-300 гр. брашно

За плънката:

350-300 гр. кайма смес

1 малка глава лук

1-2 скилидки чесън

на вкус - сол, черен пипер

За паниране:

1 яйце

галета

1 опаковка солети
 


Днешното предложение е супер идейно и лесно за изпълнение. Освен това става за похапване, наяждане или просто мезене с чаша студена бира.

За тестото:

Омесете тесто от посочените съставки. Трябва да получите хубаво компактно тесто, което да позволява допълнително да се обработва. Оставете го настрана и пригответе плънката.

За плънката:

Подправете каймата с изброените подправки или добавете собствени на вкус, след което объркайте добре. Разточете кора от тестото, след което с кръгла формичка или чаша изрежете кръгове. На всеки кръг поставете по една солета, а върху нея - част от каймата. Увийте хубаво в тестото и притиснете добре краищата му, така че да залепнат. Така оформете всички парчета тесто и цялата кайма.

фалшиви пилешки бутчета

фалшиви пилешки бутчета 1

С нож разрежете през средата всяко парче тесто с плънка - ще получите нещо, което прилича на пилешко бутче. Нарежете по този начин всички.

Паниране:

Разбийте яйцата, оваляйте "бутчетата" в тях, след което - в галетата. Изпържете ги на силен огън в тиган с олио (но не голямо количество). Обръщайте ги, щом се зачервят от едната страна, и едновременно с това с лъжица вземайте от олиото и през цялото време ги поливайте. Пържат се бързо, така че внимавайте да не ги прегорите.
фалшиви пилешки бутчета 2

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft