Оригинална рецепта за белгийски вафлички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Оригинална рецепта за белгийски вафлички
Оригинална рецепта за белгийски вафлички
admin
Добавена от: admin
28013
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакетче суха мая
1/3 чаша (250 мл) топло прясно мляко
1 чаена лъжичка  захар 
щипка сол 
2 чаши брашно 
яйца на стайна температура 
1/4 чаша масло на стайна температура (или 60 гр.) 
1/4 чаша прясно мляко 
1 ч.л. екстракт от ванилия 
1/2 чаша едра захар
 

В купа смесете маята, 1 чаена лъжичка захар и топлото мляко и оставете 15-тина минути, за да втаса маята.

Добавете брашното и солта и разбъркайте добре с дървена лъжица. Добавете яйцата, едно по едно, маслото, млякото и ваниловата захар и бъркайте, докато се обединят всички съставки.

Съдът, в който се намира тестото, покрийте и оставете да престои на топло (стайна температура), докато се удвои (около 1 час).

Сега добавете едрата захар в тестото. Объркайте хубаво.

С лъжица взимайте от тесто (количеството зависи от големината на формата за гофрети) и поставяйте върху нагорещения гофретник. Печете, докато се зачервят хубаво от двете страни.

Едрата захар ще се карамелизира и ще придаде на вафлите специфичен вкус и леко хрупкава консистенция.

Така приготвените вафлички могат да издържат и до една седмица в затворена кутия.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft