Още претопляте храната в микровълнова? Трябва да сте луди!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Още претопляте храната в микровълнова? Трябва да сте луди!
23903
Още претопляте храната в микровълнова? Трябва да сте луди!

В днешния забързан и напрегнат ден нямаме почти никакво време да си топлим ястията от хладилника на котлона. Използваме микровълновите печки, които са удобни и бързо вършат тази работа, но знаете ли, че те имат и своите вредни недостатъци.

Tе правят храната подгизнала и я лишават от някой ценни съставки, пише gotvach.bg.Затоплената храна в тях унищожава витамините С и В12. Когато затопляте храна с опаковката им, освобождават канцерогенните вещества от нея.

Можете да стоплите например ястието си на котлон или на тиган с домакинско фолио. Спагетите, супите и манджите със сос се загряват на умерен огън, тъй като са се сгъстили отхладилника, доливате им 1/4 чаша вода и затопляте без проблем.

А месо, картофи и варени зеленчуци се топлят с малко вода и олио на слаб огън, като ги бъркате.

В ориза, киноа и други подобни се слага малко зехтин или масло, за да не се слепят. Когато се загреят, котлонът се изключва и се похлупват за около 10 минути.

Сандвичи, пици и други се слагат в омазнен тиган на вече загрят поне до 180 градуса котлон и се покриват с фолио за десет минути.

Не е толкова трудно да си стоплите храната по тези начини и не отнема чак толкова време.

Мислете за здравето си, което ще ви трябва занапред! 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft