Панакота със сладко от плодове
14 Март 2012
29914
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
300 мл прясно мялко
2 ванилии
4-5 с.л. захар
1 пакет желатин (10 грама)
150 мл кисело мляко
конфитюр от ягоди, малини, боровинки или друг предпочитан плод
Млякото се загрява на котлона заедно със захарта и ванилията и към него се добавя предварително разтвореният в 4 с.л. студена вода желатин.
Киселото мляко се разбива добре и се изсипва в голяма купа. Към него на тънка струя се добавя сместа с прясното мляко, леко поизстинала, и се бърка постоянно.
Така приготвената смес се изсипва в купички или чаши и се оставя в хладилник да стегне за около 3-4 часа. След като се извади от хладилника, купичките се обръщат върху чинии и се поливат със сладкото, или пък се оставят в купичките, а сладкото се изсипва внимателно върху им.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари