Панделки с рикота и спанак

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Панделки с рикота и спанак
Панделки с рикота и спанак
admin
Добавена от: admin
12157
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

225 гр. паста във формата на панделки (може и друг вид, но така ще се загуби ефектът)
1 с.л. зехтин
2 скилидки чесън, счукан
1/2 ч.л. смлян червен пипер
170 гр. бейби спанак (може и замразен)
2/3 чаша сирене рикота
1/2 чаша хлебни трохи (или галета)
1/4 чаша пармезан, настърган

Сварете пастата в тенджера с подсолена вода, докато стане ал денте. Загрейте грил (или фурната). В тиган загрейте зехтина на среден огън, добавете вътре чесъна и червения пипер. Сотирайте за 2-3 минути, докато покафенеят леко. Добавете спанака, намалете температурата и разбъркайте внимателно с дървени бъркалки. Гответе спанака за 2 минути, след това изключете котлона и оставете спанака да се отпусне. Междувременно изпечете на грила (фурната) хлебните трохи върху покрита с фолио тавичка за около 4 минути. Добавете пастата към спанака, разбъркайте с рикотата и пармезана. Разпределете по порционни чинии и покрийте с хлебните трохи. Поднесете с още малко пармезан. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft