Пандишпанени пастички с глазура

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Пандишпанени пастички с глазура
Пандишпанени пастички с глазура
admin
Добавена от: admin
25647
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата:
5 яйца
1 ч. чаша захар
1 ч. чаша брашно
1-2 праха ванилия
За глазурата:
125 гр. краве масло
1 ч. чаша захар
1 ч. чаша прясно мляко
1 пак. какао на прах (4-5 суп.лъжици)
1 прах ванилия

Разбиваме 5-те белтъка на сняг. Разбиваме в друг съд (по възможност пластмасова купа или голяма кана, само да не е метален съд) жълтъците с 1 ч.чаша захар и ванилията, докато не започне да образува мехурчета. След това прибавяме разбитите на сняг белтъци и с дървена лъжица, бъркайки само в една посока леко ги смесваме със жълтъците. Пресяваме чашата брашно (не е задължително) и отново леко бъркайки в една посока с дървената лъжица добавяме и брашното. Изпичаме сместа в загрята фурна за около 35-40 мин. на 180-200градуса.
През това време разтапяме маслото на котлона, добавяме захарта, какаото, млякото и ванилията, като непрестанно бъркаме, докато заври.
Махаме от котлона и чакаме да изстине.
Когато блатът е готов и напълно изстинал, нарязваме на парчета ги и заливаме с глазурата.
По желание поръсваме със захарни пръчици, коксови стърготини или ядки.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft