Разбиваме 5-те белтъка на сняг. Разбиваме в друг съд (по възможност пластмасова купа или голяма кана, само да не е метален съд) жълтъците с 1 ч.чаша захар и ванилията, докато не започне да образува мехурчета. След това прибавяме разбитите на сняг белтъци и с дървена лъжица, бъркайки само в една посока леко ги смесваме със жълтъците. Пресяваме чашата брашно (не е задължително) и отново леко бъркайки в една посока с дървената лъжица добавяме и брашното. Изпичаме сместа в загрята фурна за около 35-40 мин. на 180-200градуса.
През това време разтапяме маслото на котлона, добавяме захарта, какаото, млякото и ванилията, като непрестанно бъркаме, докато заври.
Махаме от котлона и чакаме да изстине.
Когато блатът е готов и напълно изстинал, нарязваме на парчета ги и заливаме с глазурата.
По желание поръсваме със захарни пръчици, коксови стърготини или ядки.
Пандишпанени пастички с глазура
2 Август 2012
25647
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари