Панирано пиле в тава: с тази рецепта пилешкото става меко, сочно, хрупкаво и супер вкусно, а на всичкото отгоре - здравословно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Панирано пиле в тава: с тази рецепта пилешкото става меко, сочно, хрупкаво и супер вкусно, а на всичкото отгоре - здравословно!
Панирано пиле в тава: с тази рецепта пилешкото става меко, сочно, хрупкаво и супер вкусно, а на...
admin
Добавена от: admin
109887
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

5 бр. пилешки гърди
2 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1/4 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. майонеза
2 с.л. заквасена сметана
2 с.л. настърган пармезан
1/5 ч.ч. галета
2 с.л. царевично брашно
100 мл олио (по желание)
 

Разрежете пилешкото наполовина, за да получите по-тънки парчета, и след това - отново наполовина по дължина. Т.е. всяко парче трябва да разделите на 4. Сложете месото в купа. Добавете сол, червен пипер, чесън, лют пипер и червен пипер, и объркайте добре всичко с месото. След това добавете майонезата, заквасената сметана и пармезана, и отново разбъркайте.
Затворете купата с найлоново фолио и я оставете в хладилник за час-два. Намажете тавичката с малко олио (може и да не я мажете) и я поръсете добре с царевично брашно (то ще попречи на пилето да залепне за тавата). Оставете настрана. Оваляйте месцата в галета и ги подредете в тавата. Отгоре отново поръсете с малко олио. Печете на 210 градуса за 25-30 минути. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft