Панирано пиле на фурна

вход през zajenata.bg
Панирано пиле на фурна
admin
Добавена от: admin
55287
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

5 парчета пилешки гърди

2 чаени лъжички сол

¼ чаена лъжичка черен пипер

¼ чаена лъжичка лют пипер

1 чаена лъжичка чесън на прах

1 чаена лъжичка червен пипер

2 супени лъжици майонеза

2 супени лъжици сметана

2 супени лъжици пармезан

1,5 чаша галета

2 супени лъжици царевично брашно

100 мл олио

Пилешките гърди се разрязват по средата, за да се получат тънки филийки и след това го разрежете по дължина на 2 половинки - така от едно парче трябва да се получат 4 части. В съда с пилето се добавят солта, черният пипер, чесънът, лютият пипер и червеният пипер, и всичко се обърква добре. След това се добавят майонезата, заквасената сметана и пармезанът и се бърка, докато месото попие добре.

Съдът се затваря с фолио и се оставя да престои в хладилник за два часа. Тавата се намазва с олио и се поръсва с царевично брашно, за да не се залепи месото при печене.

Пилето се овалва в галета и парчетата се подреждат в тавата. Парченцата пилешко се напръскват с олио и ястието се пече на 210 градуса за около 25-30 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft