Панфорте - италианска халва с ядки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Панфорте - италианска халва с ядки
Панфорте - италианска халва с ядки
admin
Добавена от: admin
22252
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3/4 ч. ч. брашно
1 с. л. брашно за поръсване
1/4 ч. л. смлян кориандър
1/4 ч. л. индийско орехче
1/2 ч. л. канела
3-4 зърна карамфил
100 г бадеми
3/4 ч. ч. мед
3/4 ч. ч. захар
кората на 2 портокала  

Захарта и медът се сипват в касерола, разбъркват се и се загряват, докато захарта се разтвори.

Бадемите се заливат с вряла вода, след няколко минути се изваждат и се обелват с помощта на кърпа, докато са още топли. Нарязват се на дребни парчета.

Кората на портокалите се почиства от бялата част, попарва се с вряла вода, след което се нарязва наситно

Зърната карамфил се стриват на прах в хаванче и се сипват при меда и захарта заедно с бадемите и наситнената портокалова кора.

Добавят се канелата, индийското орехче, кориандърът и брашното и се разбърква добре.

Сместа се сипва в малка тава, покрита с намаслена хартия за печене. Поръсва се равномерно с 1 с. л. брашно и се пече във фурна около 20-25 минути на 150 градуса. Сладкишът се поднася студен, нарязан на малки парчета.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft