Парени нагънати банички със сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Парени нагънати банички със сирене
Парени нагънати банички със сирене
admin
Добавена от: admin
8080
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
5 гр. суха мая
1 чаена лъжичка захар
1/2 чаена лъжичка сол
70 мл олио
500 гр. брашно + 100 гр. за разточването
Пълнеж:
300-400 гр. сирене по желание (козе, овче или краве), може и извара
100 мл олио за пръскане на корите
За попарването:
300 мл. вряща вода

Брашното с маята, солта, захарта и олиото се замесва с топла вода. От тестото се оформят няколко топки. Размерът и броят на топките зависят от повърхността, върху която ще точите. В случая - десет малки топки, които са достатъчни за една тава от печката. 
Топчетата се разточват на тънка кора, поръсват се с няколко супени лъжици олио и отгоре се слага от сиренето. Сгъват се на правоъгълник, който се нагъва на хармоника. Така приготвените банички се поръсват със сирене, поставят се в тава и се оставят петнадесет минути да втасат, докато се затопли фурната. Пекат се на 200 градуса около половин час. 
Щом баничките са опечени, се попарват с врялата вода и отново се връщат във фурната да попият течността. 
Добър апетит !!!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft