Парцаливо шоколадово руло

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Парцаливо шоколадово руло
Парцаливо шоколадово руло
admin
Добавена от: admin
24222
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Пандишпан:
12 белтъка
щипка сол
2 супени лъжици ябълков оцет
2 праха ванилия
250 гр. захар
12 супени лъжици брашно
1 бакпулвер
200 гр. запечени, нарязани лешници
Крем:
1 л. прясно мляко
12 супени лъжици захар
2 ванилии
3 пудинга карамел
3 супени лъжици (пълни) нишесте
12 жълтъка
200 гр. черен шоколад за готвене
1 пакетче масло/маргарин
120 гр. пудра захар
200 гр. черен течен шоколад
100 гр. натрошени лешникови бонбони
За декорация:
50 гр. настърган черен шоколад

Пандишпанът се приготвя по стандартния начин: 
Белтъците се разбиват на гъста пяна със солта, след което се добавя оцетът - малко по малко, постепенно се добавя и захарта (през цялото време се бие с миксер на висока скорост). В получения твърд сняг се добавя предварително приготвената смес от брашно, бакпулвер и лешници, разбивайки бавно на най-слабата скорост на миксера. Сместа се излива в тава, намазана с масло и наръсена с брашно. Пече се на 180 градуса в предварително загрята фурна (предварително пусната 5 минути на 200 градуса), докато се зачерви. Оставя се да изстине, след което се накъсва на парчета.

За крема: сваряват се около 750 мл. мляко със захарта и ванилиите. В останалата част от млякото се разтварят пудингите и нишестето, а жълтъците се разбиват на крем и се добавят към разтворения пудинг. Получената смес се излива постепенно във врящото мляко и при непрекъснато разбъркване се сварява крем до необходимата гъстота на умерен огън. Сваля се от огъня, добавя се шоколадът и се разбърква, докато се разтопи. Готовият крем се оставя да изстине. 
През това време маслото се разбива с пудрата захар, добавя се течният шоколад и сместа се обърква до хомогенизиране. 
В тази смес се добавя охладеният крем, лъжица по лъжица, като постоянно се разбива. 
Накрая се добавят грубо натрошените лешникови бонбони. Разбърква се добре с лъжица.

В готовия крем се добавя накъсаният пандишпан, хубаво се смесва, след което сместа се прехвърля във форма, обвита в прозрачно фолио. Поставя се в хладилник, за да се охлади добре и да стегне. След това се обръща върху чиния за сервиране и се наръсва с настърган шоколад.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft