Паста Карбонара

вход през zajenata.bg
Паста Карбонара
admin
Добавена от: admin
32411
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 глава лук (ситно нарязан)
2 супени лъжици зехтин
яйца
350 гр. макарони/паста с форма по желание
100-150 гр. бекон или шунка
60 мл сметана за готвене
50 гр. настърган пармезан (+ още малко за поръсването)
малко сол
малко черен пипер
малко пресен магданоз (за украса)

В по-дълбок тиган сложете маслото да се разтопи, а след това добавете ситно нарязания лук и запържете за около 5 минути (да омекне, но не и да промени цвета си).
Добавете бекона/шунката, нарязани на ивици, и запържете още около 10 минути.
Междувременно в дълбока тенджерка сложете вода с малко сол да заври, а след това пуснете вътре пастата и варете според инструкциите на опаковката.
В дълбок съд счупете яйцата и ги разбийте с вилица. Добавете сметаната за готвене и настъргания пармезан, и хубаво разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер.
Щом макароните се сварят, отцедете ги хубаво, а след това ги сипете в тигана, в който се запържват лукът и беконът, и разбъркайте хубаво.
Дръпнете тигана от огъня, изсипете вътре сместа с яйцата и разбъркайте.
Поднесете пастата в затоплени чинии, поръсена с малко пармезан и ситно нарязан пресен магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft