Паста Понца

вход през zajenata.bg
Паста Понца
admin
Добавена от: admin
8200
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 гр макарони или друг вид къса паста
600 гр чери домати
2 с.л. измити и отцедени каперси
1/2 ч.л. едра морска сол
1/4 ч.л. смлян черен пипер
1 с.л. зехтин
1/2 чаша хлебни трохи
70 гр настъргано сирене Пекорино
2-3 с.л. зехтин за напръскване
малко ситно нарязан магданоз

загрейте фурната на 200 градуса.
Облепете тавата с хартия за печене. Чери доматите нарежете на половинки, добавете едната лъжица зехтин, каперсите, солта, пипера и объркайте всичко добре. Разпределете върху хартията на един пласт, поръсете с хлебните трохи и напръскайте с 2 - 3 с.л. зехтин. Печете 35 - 40 мин. Оставете малко да се охлади - около 5 мин.
Докато се пекат доматите, сварете макароните в по-голямо количество солена вода.
В керамичен съд (в който ще сервирате) сложете отцедените макарони (оставете малко от водата, в която са врели). Отгоре изсипете доматите, заедно със соса, добавете настърганото сирене (може и кашкавал). Внимателно разбъркайте, доовкусете и ако е сухо, добавете още малко от водата от пастата. Поръсете със ситно нарязан магданоз и поднесете топли. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft