Паста с мариновано телешко

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Паста с мариновано телешко
Паста с мариновано телешко
admin
Добавена от: admin
7092
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. паста (Penne, Mostaccioli или др. средна форма; сурови)
50 гр. обезкостено телешко месо
1 1/4 ч. ч. доматен сок
1/4 ч. ч. лимонов сок
2 скилидки чесън (ситно нарязани)
1/2 ч. л. смлян кимион
1/2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. олио
1 зелена пиперка (нарязана на тънки ивици)
1 червена пиперка (нарязана на тънки ивици)
1 ч. ч. червен лук (нарязан на тънки филийки)
1 ч. ч. заквасена сметана
1 люта чушка (ситно нарязани)
настъргано сирене (по желание).

Нарежете месото диагонално напречно на жилката на 0.5 см.-ви ивици. Поставете го в пластмасова купа и прибавете 1/2 ч. ч. доматен сок, лимоновия сок, чесъна, кимиона и червения пипер. Затворете купата плътно с капак и оставете месото да се маринова в хладилника най-малко 4 часа.
Сварете пастата според указанията на опаковката. Докато те се вари, извадете месото от маринатата и я изхвърлете.
Загрейте олиото в голям тиган на силен огън. Прибавете месото и пържете 3 мин. или докато се опържи. Извадете месото от тигана и го съхранявайте топло. Ако е необходимо прибавете още олио в тигана и запържете вътре пиперките и лука, като бъркате непрекъснато докато поомекнат.
След като пастата се свари, я прецедете и ги сложете в голяма купа. Разбъркайте добре месото, запържените пиперки, сметаната, лютата чушка и останалия доматен сок. Подправете със сол и черен пипер на вкус и изсипете върху канапето от паста. Сервирайте веднага. Ако желаете поръсете със сирене. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft