Пастет от агнешки дроб

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Пастет от агнешки дроб
Пастет от агнешки дроб
admin
Добавена от: admin
11958
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 тънки резена бекон, нарязани на парчета по 1 см
225 гр. агнешки дроб, на парчета по 3 см
25 гр. масло
1 малка глава лук, обелена и нарязана на ситно
1 скилидка чесън, смачкана
1 ч.л. доматено пюре
2 ч.л. бренди или ябълкова ракия (калвадос)
50 мл. сметана
За гарниране:
2 дафинови листа
10 зрънца пипер меланж
40 гр. разтопено масло

Загрейте маслото в тиган. Изпържете бекона за 2-3 минути на среден огън, докато се запържи, но не покафенява.
Прибавете лука и чесъна и продължете да пържите още 3-4 минути, докато лукът омекне. Добавете дроба и задушете 4-5 минути, след това прибавете доматеното пюре и брендито (калвадоса), разбъркайте добре и продължете да задушавате още 2 минути на среден огън, така че алкохолът да се изпари.
Оставете дробът да се охлади, прибавете сметаната и прехвърлете сместа в блендер. Разбийте до гладък крем и подправете на вкус.
С лъжичка прехвърлете пюрето във форма за суфле (или друг подходящ съд). Загладете и залейте с разтопеното масло. Украсете с дафиновите листа и зърната пипер. Оставете пастета да се охлади в хладилник за поне 2 часа, преди да поднесете.
За още по-гладка консистенция, може да прекарате пастета през сито, преди да го сложите във формата.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft