Патладжани, пълнени с гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Патладжани, пълнени с гъби
Патладжани, пълнени с гъби
admin
Добавена от: admin
10682
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 средно големи патладжана
1 морков
1 глава лук
1 лъжица олио
костен бульон
мащерка
дафинов лист
сол
Плънка:
500 г гъби
250 г домати
30 г масло
1 глава лук
1 скилидка чесън
черен пипер
сол 

Разрязваме патладжаните на половинки по дължина, поставяме ги във вряща подсолена вода и варим около 10 минути. Издълбаваме сърцевината и пълним патладжаните с плънка. В намазана с мазнина тавичка поставяме нарязаните на парченца морков и лук, подправките, прибавяме патладжаните, заливаме с бульон и печем под похлупак в слаба фурна 20-30 минути.
 Приготвяне на плънката: Попарваме доматите с вряла вода, обелваме, намачкваме семената и нарязваме останалата част. Изпържваме в масло ситно нарязаните, лук и чесън, прибавяме нарязаните на парченца гъби и задушаваме. Добавяме доматите, черен пипер, сол и задушаваме, докато течността се изпари. Накрая прибавяме ситно нарязаната сърцевина от патладжаните.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft