Пенне ригате с кайма

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Пенне ригате с кайма
Пенне ригате с кайма
admin
Добавена от: admin
6615
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 пакет пенне ригате (250-300 г)
1 щипка сол
2 клонки майоран (1 ч. л. сух)
10-15 листа пресен босилек (1 ч. л. сух)
зелената част на 1 стрък пресен чесън
4 домата (750 г)
5-6 с. л. зехтин
1 стрък пресен чесън
2 стръка пресен лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
2 тиквички
400-500 г кайма
100-150 г кашкавал
1 щипка захар  

Лукът и чесънът се нарязват наситно, чушките – наедро, тиквичките – на полумесеци.

Лукът и чесънът се запържват в предварително загретия зехтин за 1 минута. Добавя се каймата и се пържи на силен огън до златисто, като се бърка непрекъснато, за да стане на трохи.

Налива се малко гореща вода. Добавят се чушките и се пържи 5 минути под капак. Слагат се тиквичките и къкри под капак още 5 минути.

Пастата се сварява и се изцежда от водата.

Доматите се почистват и се смилат в кухненски робот, като се подправят с листа босилек, майоран, чесън, сол и захар. Сместа се излива в пастата, ври 1 минута и се смесва с каймата.

При сервиране всяка порция се поръсва с кашкавал.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft