Перфектните домашни ореховки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Перфектните домашни ореховки
Перфектните домашни ореховки
admin
Добавена от: admin
165056
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

280 гр орехи (или други ядки, смлени)
500 гр захар
яйца
8 супени лъжици захар
3 супени лъжици брашно
250 гр масло
100 гр шоколад за готвене

Отделете белтъците от жълтъците. Към белтъците добавете смлените ядки и захарта. В тенджерка сипете около 2 пръста вода и поставете на огъня да заври. След това отгоре поставете съда с белтъците и ядките. 

Варете на водна баня на умерен огън около 27 минути с разбъркване на всеки 2-3 минути. След като се свари белтъчният крем, дръпнете го настрани и го оставете хубаво да се охлади.

Междувременно разбийте жълтъците с 8-те лъжици захар, като ги добавяте една по една, докато получите компактна маса (цветът трябва да стане много бледо жълт).

Прехвърлете разбитите жълтъци в тенджерка и отново варете на водна баня 13 - 15 минути (докато захарта се разтопи хубаво, а масата се сгъсти). Задължително непрекъснато разбърквайте!

Когато се свари кремът, добавете цялото количество масло, нарязано на кубчета, за да се стопи по-бързо и разбъркайте хубаво.

Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова фурна, добавете в крема с жълтъците и маслото и бъркайте, докато сместа стане гладка. Оставете тенджерата да се охлади до стайна температура, а след това я поставете в хладилник.

Докато плънката се охлажда, проверете дали сместа за тестото (белтъците, орехите и захарта) е изстинала до стайна температура. Щом това стане, добавете 3-те лъжици брашно и хубаво разбъркайте. С малка лъжичка или шприц оформете кръгчета в тавичка, покрита с хартия за печене.

Печете в добре загрята фурна на 160 градуса точно 15 минути (ако са малки, 16 минути, ако са средни или 17 минути, ако са по-големи кръгчетата). За да сте сигурни, че са готови, отворете фурната и пипнете повърхността им. Трябва да е мека, но да се усеща като коричка. Не трябва да се препичат!

Оставете ги да се охладят и след това ги слепете две по две с шоколадовия крем. Веднага ги поставете в хладилник и оставете да престоят една нощ, преди да ги поднесете.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft