Печена тиква с къри

вход през zajenata.bg
Печена тиква с къри
admin
Добавена от: admin
13063
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 ч.л. къри на прах
1 ч.л. смлян червен пипер
½ ч.л. морска сол
¼ ч.л. смлян черен пипер
¼ ч.л. горчица (или същото количество смлян хрян)
¼ ч.л. смлян кимион
1 кръгла тиква
1 с.л. зехтин

Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте тавичка за печене с фолио. В малка купа смесете първите 6 съставки (до кимиона). Разрежете тиквата на половина през дръжката. Натъркайте всяка половинка тиква (вътрешността) със зехтин. Поръсете със сместа от подправки и ги втрийте добре в месото на тиквата. Сложете двете половини върху предварително приготвената тавичка с вътрешността нагоре. Изпечете тиквата - около 1 час, или докато стане много мека и крехка. Когато сте готови, извадете от фурната и оставете да се охлади леко преди сервиране. С лъжичка гребете от вътрешността във всяка порция и поднесете в десертни чинии.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft