Печени картофи със сметана и кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Печени картофи със сметана и кашкавал
Печени картофи със сметана и кашкавал
admin
Добавена от: admin
61071
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

120 мл. сметана за готвене
120 гр. кашкавал 
4 супени лъжици заквасена сметана 
200 гр. пармезан 
200 гр. масло 
зехтин 
сол и черен пипер 
4 големи картофа

Измийте добре картофите под силна струя вода. След това с остър нож направете успоредни разрези в картофите с около 1/2 см. дебелина, като внимавате да не отрежете до край.

Нарежете маслото на тънки филийки. Рязането ще ви бъде по-лесно, ако предварително оставите маслото в хладилник да се втвърди няколко минути. Пармезана нарежете на тънки филийки.

След това внимателно подредете последователно парчетата пармезан и масло в разрезите на картофите.

Подредете картофите в тавичка за печене. Подправете със сол и черен пипер на вкус и капнете върху всеки по малко зехтин.

Печете картофите в предварително загрята фурна на 200 º C за 45 минути.

Извадете картофите от фурната. Залейте всеки с готварска сметана и поръсете отгоре настърган кашкавал. След това върнете във фурната и печете още 15 минути. Сервирайте топли, с малко заквасена сметана.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft