Печени патладжани с доматен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Печени патладжани с доматен сос
Печени патладжани с доматен сос
admin
Добавена от: admin
60194
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 патладжани
300 мл доматен сос
1 глава лук
1 малък морков
1 чушка
сол
олио
3-4 с.л. галета
магданоз, целина
млян черен пипер
2 скилидки чесън, счукани
по желание - настъргано сирене/Пармезан/кашкавал за поръсване

Патладжаните се нарязват на колелца, посоляват се и се оставят да престоят 30 минути. Отцеждат се от горчивата вода и се изплакват. Намазват се с олио и се изпичат на грил тиган от двете страни. Прехвърлят се в огнеупорен съд.
В тенджерка с малко олио и вода се задушават ситно нарязаният лук и настърганият морков. Добавя се доматеният сок, настърганата (нарязана на много ситно) чушка и подправките. Оставя се да ври на тих огън около 30 минути. Готовият сос се изсипва върху патладжаните и отгоре се поръсва с галетата. Поръсва се с 1-2 лъжици олио и се запича за много кратко. По желание малко преди края на печенето ястието може да се поръси с настърган Пармезан, кашкавал или сирене.
Порциите се поднасят с нарязан на ситно пресен магданоз. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft