Печени понички

вход през zajenata.bg
Печени понички
admin
Добавена от: admin
12169
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 гр. брашно
50 мл вода
1 чаена лъжичка захар
20 гр. прясна мая
50 гр. захар
70 мл топло прясно мляко
2 жълтъка
70 гр. масло, маргарин или свинска мас
1 чаена лъжичка ванилия
щипка сол, мармалад по желание и пудра захар

Маята се разтваря в 50 мл. топло мляко и се добавя една чаена лъжичка захар. Брашното се смесва със захарта, добавят се маята, жълтъците, млякото, ванилията, солта и разтопеното масло. Всички съставки се смесват и се омесва тесто. Оставя се един час да втаса. 
Когато тестото втаса, се разточва на кора с дебелина 1 сантиметър. С чаша се изрязват кръгове, които се слагат в намазана с олио тава. В средата на всяко кръгче с пръст се прави дупка и поничките се оставят да втасват, докато се затопли фурната (на 200 градуса, около десет минути). Преди печене отново се натискат в средата и се прави дупка, която се пълни с мармалад. Намазват се със силиконова четка с жълтък или само с малко масло. Пекат се десет минути на 200 градуса, след това фурната се намалява на 180 градуса и се пекат, докато получат красив златист цвят. Готовите понички се поръсват с пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft