Пилешко с бира-лесни рецепти

вход през zajenata.bg
1352711

Печено пиле с бира

1 средно голямо пиле , около 1,2кг
1 кг. картофи
или 500гр гъби
250 гр моркови
3-4 главо кромид лук – за затеи, които са на разделно хранене)
1/2 пакетче краве масло
1/2 бутилка бира
черен пипер, червен пипер, чубрица и сол на вкус
Почиствате и измивате пилето. Намазвате го отвърте и отвън с част от разтопеното масло, черния пипер, червения пипер и солта. Картофите нарязвате на колелца с дебелина около 5 мм. Ако правите варианта с другите зеленчуци – гъбите ежите на парченца, морковите на колелца, а лука на кръгове.
В средно голяма тава поставяте пилето, а около него нареждате картофите. Всичко заливате с 1ч.ч. гореща водаи половин бутилка бира.

Печете в умерено загрята фурна, н 200градуса, като от време на време обръщате пилето и го поливате със соса.

Хубавото на това пиле, че става едновременно готово с гарнитурата и ни трябва само по една бира още за вкусната вечеря.

Печете пилето докато придобие апетитна златиста коричка.

1 2 3 4 5 6
7
8
Пилешки ястия
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft