Печено пиле с нахут и чери доматчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Печено пиле с нахут и чери доматчета
Печено пиле с нахут и чери доматчета
admin
Добавена от: admin
12569
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3-4 с.л. зехтин
4 скилидки чесън, счукан
1 с.л. червен пипер
1-2 ч.л. смлян кимион
лют червен пипер на вкус
½-1 ч.л. сол
1/2 чаша кисело мляко
4 пилешки гърди с кост или 12 бутчета
1 консерва нахут (420 гр.), отцеден и измит
1 опаковка чери доматчета (350 гр.)
1 чаша нарязан пресен кориандър
за поднасяне - кускус, ориз или хляб 

Загрейте фурната на 225 градуса. Сложете зехтина, чесъна, кимиона, червения пипер, лютия пипер и солта в голяма купа и ги смесете добре. Сложете в купата почистеното и измито пилешко и разбъркайте добре, така че да се оваля от всички страни в подправките. Извадете овкусеното пилешко и го сложете в тавичка. Сложете нахута в същата купа от пилешкото. Добавете 1/2 чаша от кориандъра и объркайте. Изсипете нахута върху пилешкото в тавата. Разпределете отгоре чери доматчетата и сложете в загрятата фурна за 30 минути или до готовност. Междувременно сложете киселото мляко в купа и прибавете ½ - 1 ч.л. кимион, лют пипер и сол на вкус. Извадете пилето от фурната и поръсете с останалия кориандър. Поднесете пилето със соса и поднесете с кускус, ориз или хляб. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft