Пиле в африкански сос

вход през zajenata.bg
Пиле в африкански сос
admin
Добавена от: admin
22522
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1.5 кг пиле или друга птица
3 глави лук
1 скилидка чесън
1/2 ч.л. куркума
1/2 ч.л. джинджифил на прах
300 г стафиди
2 с.л. захар
1/2 ч.л. канела
3-4 с.л. олио
30 г масло
сол
черен пипер

Пилето се нарязва на порции, подсушава се и се пържи в мазнината. Когато се зачерви се прибавя нарязания на полумесеци лук и пърженето продължава, докато лукът стане прозрачен. После се слагат куркума, джинджифил, чесън, сол и вода, да покрие месото. Вари се на умерен огън. Стафидите се слагат във вода, заедно с 2 с.л. захар и канелата и се варят 10 минути. След това се изцеждат и се слагат в яденето. Варенето продължава до като остане на мазнина. Готовото ястие се сервира с гарнитура от варен ориз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft