Пилешко с бира-лесни рецепти

вход през zajenata.bg
1352567

Пиле с бира и картофи

1 бр. пиле (около 1.5 кг)
3 глави лук
3 -4 бр. моркови
1 бр. лимон
няколко скилидки чесън
150-200 г майонеза
2 с.л. соев сос
подправка за пиле
1 л светла бира
1-1.5 кг картофи (по възможност еднакви по големина)
сол, черен пипер

Приготвя се марината от пресования чесън, майонезата, подправката за пиле и соевия сос. Намазва се пилето и се оставя в хладилника, за да поеме марината.
През това време се нарязва лукът на полумесеци, морковите се настъргват, а на обелените картофи се правят нарези.
Във вътрешността на пилето се пъха 3/4 лимон. На дъното на по-висок съд (тава) с капак, се слага лукът, отгоре рендосаните моркови, пилето и около него - картофите. Посоляват се картофите и се поръсва с черен пипер. Залива се с бирата. Слага се капака. Ястието се пече във фурна. 15-20 минути, преди да стане готово, се маха капакът, за да може пилето приятно да се зачерви.

1 2
3
4 5 6 7 8
Пилешки ястия
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft