Пиле с ориз - класическа рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пиле с ориз - класическа рецепта
Пиле с ориз - класическа рецепта
admin
Добавена от: admin
567911
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг. пиле
2 глави лук
1 ч.ч. ориз
3 чушки
1 домат
1 морков
черен пипер на вкус
сол на вкус
1 връзка магданоз

 

Нарязваме пилешкото месо на порции и го слагаме в тенджера с посолена вода да се свари.
В голям съд в сгорещена мазнина запържваме лука. Добавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен. Добавяме чушките и моркова. Пържим до леко златисто и подправяме на вкус със сол и черен пипер. Заливаме с около 3 ч.ч. гореща вода и прехвърляме в тава или друг огнеупорен съд, в който предварително сме подредили порциите месо. Поръсваме с магданоз и слагаме в сгорещена фурна на 200 градуса. Малко преди края добавяме домата, нарязан на ситно. Готвим ястието до абсорбиране на течността.
Изваждаме от фурната и захлупваме с по-голяма тава или капак и оставяме така около 25 минути.
Сервираме ястието топло поръсено със свеж магданоз. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft