Пиле Фиеста с див ориз

вход през zajenata.bg
Пиле Фиеста с див ориз
admin
Добавена от: admin
6485
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за 2 порции:
2 бр. пилешки гърди
1/2 чаша див ориз
1 чаша пилешки бульон
2 с.л. зехтин
1/2 червена пиперка, нарязана на кубчета
110 гр. малки гъби, нарязани
2 скилидки чесън, счукан
2 малки люти чушлета, смлени
2 стръка пресен лук, ситно нарязан
1 зрял домат, нарязан
1 ч.л. чили на прах
1 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. едра сол
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
1/4 чаша листа от кориандър, нарязани едро + още малко за украса
1 чаша настъргано сирене Чедър

Загрейте фурната на 160 градуса. В тиган загрейте зехтина, прибавете вътре чесъна и лютите чушлета и запържете за 30-тина секунди. Добавете червената чушка, гъбите и пресния лук. Подправете с щипка сол и черен пипер и задушете 5 минути. В малка тавичка смесете ориза, бульона, домата, кориандъра и задушените зеленчуци. Поръсете сместа с 1/2 от кимиона и чили на вкус.
В друг съд сложете пилешкото, поръсете със сол, черен пипер и останалите чили и кимион. Покрийте оризовата смес с фолио и запечете за 30 минути. Извадете от фурната ориза и сложете пилешките гърди върху изпеченото оризово канапе. Поръсете със сирене, покрийте и печете още 30 минути. Махнете фолиото и запечете с само отгоре, докато сиренето образува мехурчета и добие приятен червеникав цвят. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft