Пилешка супа топчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Пилешка супа топчета
Пилешка супа топчета
admin
Добавена от: admin
6769
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пилето се почиства, нарязва се на порции, залива се с подсолена вода и се вари заедно с лука до омекване на месото. Отделя се бялото месо, а останалото се смила. Ароматните корени се задушават и към тях се прибавят картофите, нарязани на кубчета. Заливат се с прецедения бульон и се кипват. Прибавя се оризът и супата завира за 15 минути. Смляното месо се смесва с гриса, яйцето, черния пипер, щипка индийско орехче и сол. От сместа се оформят топчета, които се овалват в галета и се пържат в загрята мазнина до златисто. В чиниите се слага по малко бяло месо и по 1-2 топчета и се заливат с горещата супа, предварително подправена с лимоновия сок.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft