Пилешки бутчета с глазура по азиатски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пилешки бутчета с глазура по азиатски
Пилешки бутчета с глазура по азиатски
admin
Добавена от: admin
15397
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 с.л. мирин (вид оризово вино)
4 с.л. саке
2 с.л. кафява захар
4 с.л. соев сос
парченце пресен джинджифил, настърган (около 2,5 см)
3 скилидки чесън, тънко нарязан
1 червена люта чушка, нарязана на тънко
500-750 гр. пилешки бутчета с костта и кожата

За украса:
1 червена люта чушка, нарязана на ситно
4 стръка зелен лук, нарязан на ситно
1 с.л. сусамово семе

Смесете всички продукти за бутчетата в дълбока купа и объркайте добре, за да се покрие месото с останалите продукти. Пресипете всичко в голям найлонов плик, затворете плътно и оставете за поне 2 часа в хладилник, най-добре цяла нощ.
Загрейте фурната на 190 градуса. Сложете маринованото пилешко в голяма тавичка и печете 35-40 минути, като обръщате 1-2 пъти с щипци.
За поднасяне: сложете бутчетата върху широко плато, украсете със зеления лук, нарязаната люта чушка и сусамовото семе.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft